Sediile subunităţilor de pompieri din judeţul Tulcea şi-au deschis  porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, în cadrul Programului „Săptămâna protecţiei civile”.

După ce ieri curioşii au putut vedea tehnica de intervenţie şi echipamentele pompierilor, vizitatorii sunt aşteptaţi şi astăzi, începând cu ora 10.00, la  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, Secţia de Pompieri Măcin şi Staţia de Pompieri Babadag.

La Tulcea, mâine se va desfăşura „Miercurea sirenelor”, cu scopul verificării şi transmiterii către cetăţeni a mesajelor de alarmare publică, iar joi se dă startul „Maratonului Resuscitării Junior” la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” cu participarea paramedicilor SMURD, medicilor, asistenţilor, studenţilor la medicină şi voluntarilor formatori ai Fundaţiei pentru SMURD.

De asemenea, până pe 4 martie continuă acţiunile de informare preventivă şi instrui-rile practice în liceele, colegiile şi şcolile din judeţul şi municipiul Tulcea, dar şi în spaţiile comerciale din municipiu.

Pompierii tulceni au fost prezenţi zilele acestea atât în centrele comerciale, spaţiile cu aglomerări mari, dar şi în lăcaşurile de cult unde i-au informat pe locuitorii judeţului de cum trebuie să se comporte în cazul unui cutremur, cum trebuie să îşi pregătească locuinţa în cazul unui cutremur şi ce trebuie să conţină un kit de supravieţuire pe care toţi trebuie să îl avem în locuinţe.

Anul acesta, pentru a marca Ziua Naţională a Protecţiei Civile, pe 28 februarie, şi Ziua Internaţională a Protecţiei Civile, pe 1 martie, s-a decis organizarea unei săptămâni de evenimente care să permită specialiştilor din domeniu să comunice cu oamenii despre riscuri.