Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea, Horia Teodorescu spune că există în continuare o întârziere în ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), dar speră ca noul bloc operator să fie finalizat până în luna decembrie.

„La SJU avem o mică întârziere pe care sper să o putem depăşi. Mă refer la noul bloc operator pe care sper să îl avem gata până în decembrie. Partea de urgenţă sper să fie şi ea gata într-o mare măsură, la fel şi ambulatoriul. Psihiatria şi Contagioasele vor fi terminate. Cred că va trebui să căutăm o finanţare şi pentru anul viitor, pentru că nu ştiu dacă din punct de vedere fizic constructorul va putea să termine în totalitate această investiţie care este foarte complexă şi grea. Nu ştiu dacă vom termina anul acesta, dar anul viitor încercăm să terminăm corpul de la Urgenţă. Blocul operator şi tot ceea ce va fi pe toate cele şase nivele, cu cele patru săli de operaţie, vor fi gata până în decembrie”, ne-a declarat preşedintele CJ, Horia Teodorescu.

Preşedintele spune că reabilitarea Spitalului Judeţean este cea mai grea lucrare care se desfăşoară în prezent.

„Se lucrează sub exploatare, cu oameni şi nu ai un front de acţiune liber, doar pe bucăţi, mutând pacienţii din salon. Este cea mai grea lucrare pe care o avem de executat în momentul de faţă, iar zilele următoare vom avea o şedinţă prin care încercăm să stimulăm constructorul şi toţi actorii care sunt acolo, pentru că am făcut eforturi foarte mari ca acest spital să fie finanţat în luptele cu Comisia Europeană. Aşa am ajuns noi să fim singurul judeţ din ţară finanţat prin POR cu sume peste 60 de milioane de euro. Sper să facem o figură frumoasă şi să îl ducem la bun sfârşit. Avem finanţarea asigurată în momentul de faţă cu nişte completări din bugetul local pentru că a trebuit să suportăm creşterile de preţuri. Noi, Consiliul Judeţean, ne-am gestionat atât de bine încât ne-am rezervat sumele pentru a-l putea duce la bun sfârşit. Din punct de vedere fizic, constructorul face toate eforturile, dar nu cred că se va încadra în totalitate ca să putem face recepţia la toată lucrarea. Va trebui să luăm o măsură, să intrăm cu o mică parte pe finanţarea următoare ca să îl putem finaliza”, a spus Horia Teodorescu.

Valoarea totală a investiţiilor care se derulează în prezent doar în cazul a două proiecte, cel privind la Ambulatoriul SJU şi cel referitor la extinderea clădirii principale, este de circa  60 de milioane de euro.