Lucrările de reabilitare a sistemului de preluare a apelor pluviale de pe strada Păcii se vor finaliza săptămâna viitoare, urmând ca administraţia locală să le demareze şi pe cele de asfaltare.

Valentin Ifrim, directorul Aquaserv Tulcea, spune că s-a finalizat partea de reabilitare a reţelei de canalizare din zonă.

„Noi am finalizat partea de canalizare pe strada Păcii, iar Primăria Tulcea mai are de finalizat lucrările la sistemul de preluare a apelor pluviale. Apoi Primăria va trece la asfaltare fiind asfaltare integrală. Sperăm ca de luna viitoare să deschidem şi primele şantiere în cadrul proiectului regional. Vom intra cu prioritate pe străzile unde lucrează şi Primăria pentru a se asfalta unitar, să nu mergem pe bucăţele”, ne-a declarat Valentin Ifrim.

În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a sistemului de preluare a apelor pluviale executate de firma SC Autoprima Serv SRL, în prezent se lucrează pe străzile Păcii, Babadag şi Parcul Carol.

„Pe strada Păcii lucrările la sistemul de preluare a apelor pluviale sunt realizate în procent de 95%, urmând a se finaliza săptămâna viitoare. Pe strada Babadag tot săptămâna viitoare finalizăm lucrările cu ultima rigolă. În prezent lucrăm în cadrul proiectului de reamenajare a Parcului Carol. Vom mai intra pe Mahmudiei cu două rigole şi pe strada Mică cu o rigolă, după care se termină proiectul”, ne-a spus şeful de şantier, Andrei Mateescu.

După finalizarea lucrărilor de îmbunătăţire a capacităţii de preluare a apelor meteorice din municipiu va începe asfaltarea străzilor Păcii, Forestierului, Dumitru Ivanov, Corneliu Gavrilov, I.L.Cargiale, Alexandru cel Bun, Militari şi un tronson de pe Plugarilor, în cadrul proiectului ,,Reabilitarea şi modernizarea sistemului rutier şi lucrări tehnico edilitare, străzi trasee auto”.