Pe parcursul anului trecut, RAR a verificat  pe raza judeţului Tulcea doar 50 de vehicule, din cauza faptului că pandemia a suspendat pentru o perioadă activitatea instituţiei statului, dar şi a lipsei personalului.

„În anul 2020, pe raza judeţului Tulcea au fost controlate tehnic în trafic doar 50 de vehicule, din cauza atât a unor probleme de personal la Reprezentanţa RAR – Tulcea, cât şi a pandemiei COVID, activitatea de control tehnic fiind suspendată la nivelul fiecărui judeţ pe o perioadă cuprinsă între două şi patru luni, în funcţie de măsurile impuse de evoluţia dinamică a pandemiei”, se arată într-o informare transmisă de RAR la solicitarea ziarului Delta.

Potrivit informaţiilor transmise de RAR, din cele 151 de vehicule înmatriculate în judeţul Tulcea şi verificate în traficul naţional, peste jumătate, mai exact 54,97%, prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte. În cea mai gravă situaţie, cu defecţiuni care prezentau pericol iminent de accident, au fost depistate şapte maşini, ceea ce înseamnă 4,64% din totalul celor controlate.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.