În ultimele săptămâni, inspectorii Primăriei Tulcea au verificat starea carosabilului de pe toate străzile pentru a constata unde au apărut degradări peste iarnă, fiind identificate primele zone pe care se va interveni cu prioritate după data de 1 aprilie, în funcţie de condiţiile meteo.

„Zonele unde am identificat probleme şi trebuie neapărat să intervenim sunt străzile Babadag, Isaccei, Constructorilor, Metalurgiştilor, o parte din Mircea Vodă care nu a intrat în niciun program de reabilitare, Gavrilov Corneliu, Mahmudiei până în Păcii. Miercuri s-au făcut verificări pe străzile Malcoci şi Alexandru cel Bun, Bariera Mahmudiei, unde va trebui să intervenim cu prioritate. S-a intervenit cu mixtură la rece pe perioada iernii, dar cu siguranţă ne trebuie şi mixtură caldă”, ne-a declarat şef Serviciu Gospodărire Comunală, Carmen Verban.

În paralel cu reparaţiile stradale se vor reface şi marcajele rutiere.

„Verificarea lucrărilor se face zilnic pentru a avea o imagine mult mai concretă a străzilor din municipiu. Imediat cum vremea ne va permite şi se vor deschide staţiile de asfalt, care sunt închise în perioada 1 noiembrie-1 aprilie, vom începe lucrările de reparaţii şi de refacere a marcajelor rutiere acolo unde se impune. Suntem în luna martie şi încă avem temperaturi de iarnă, fiind necesare temperaturi de peste 10 grade”, a precizat Carmen Verban.

Zonele în care s-au făcut lucrări de proastă calitate şi se află încă în garanţie se vor reface pe cheltuiala constructorului.

„Acolo unde există probleme, iar lucră-rile nu sunt finalizate sau se află în garanţie, prestatorii şi operatorii sunt notificaţi să remedieze pe cheltuiala lor. Acum sunt lucrări în desfăşurare pe străzi precum Griviţei, Iuliu Maniu, Viitorului. Pe strada Griviţei, unde sunt lucrări în desfăşurare,  pe toată perioada iernii au fost efectuate lucrări de remediere acolo unde s-au produs neconformităţi. Trebuie să ţinem cont şi de celelalte lucrări care vor fi pe investiţii, contractele noi de reabilitare”, a subliniat Carmen Verban.

Aproape 55% din bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Tulcea pe anul 2021 va fi alocat investiţiilor.