Primăria Tulcea va scoate la licitaţie lucrările de execuţie pentru modernizarea sistemului de iluminat public. Banii sunt de la UE, administraţia locală contribuind cu 2% din valoarea proiectului.

Primăria Tulcea a atras o finanţare europeană de peste 20 milioane lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public din mai multe zone ale municipiului, în vederea scăderii consumului anual de energie primară în iluminat public. Investiţia presupune montarea de instalaţii şi echipamente eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrică.

Astfel, până la finalul acestui an, pe 208 străzi vor fi instalate corpuri de iluminat cu LED, cel mai probabil întreaga lucrare urmând să fie gata până la sfârşitul anului 2021.

Potrivit viceprimarului George Şinghi, pe străzile Gavrilov Corneliu, Mică şi Viitorului vor fi schimbaţi şi stâlpii de iluminat public.

„Este un proiect de investiţii din fonduri europene prin care se schimbă toate corpurile de iluminat existente şi se trec pe LED. Proiectul cuprinde doar schimbarea corpurilor de iluminat pe 208 străzi din municipiu, iar pe trei străzi se schimbă şi stâlpii. Până pe 11 ianuarie se aşteaptă ofertele, iar în şase luni ar trebui să înceapă execuţia, adică schimbarea corpurilor de iluminat. Sperăm ca până la finalul anului să avem un iluminat mai bun. Am observat că este o problemă pe care o reclamă foarte mulţi cetăţeni, mai precis faptul că iluminatul este foarte slab”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Tulcea, George Şinghi.

Potrivit proiectului, prin noul sistem consumul anual de energie electrică va scădea cu peste 50%, faţă de sistemele clasice de iluminat. Valoarea totală a proiectului este de peste 21 milioane de lei.