Demolarea garajelor din municipiul Tulcea continuă în linie dreaptă. Primele parcări se vor amenaja pe Aleea Meduzei, urmând Aleea Merişor şi strada Mărăşeşti, potrivit primarului Ştefan Ilie. Până la începutul acestei luni, toate garajele de pe Aleea Merişor au fost desfiinţate, amplasamentele fiind preluate de către Primăria Tulcea.

„Pe strada Mărăşeşti toţi proprietarii garajelor doresc să le desfiinţeze, însă aşteaptă rezilierea contractului de către Enel. Deşi nu a fost desfiinţat niciun garaj, toate au fost eliberate. Deja au fost solicitate intabulări pentru aceste trei loturi. Pe termen scurt sunt în pregătire proiecte şi execuţie de parcări la sol. Pe termen mediu pe străzile Mărăşeşti şi Meduzei vom face proiect de suprastructură, pentru a mai crea un nivel de parcare. Pe termen lung, acolo unde este posibil, se vor realiza parking-uri moderne cu capacitate mare, multifuncţionale”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea a notificat, până în prezent, 82 de persoane care trebuie să îşi desfiinţeze garajele în termenul prevăzut, în caz contrar aceştia riscă să fie amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 100.000 lei. Construcţiile au fost identificate pe Aleea Meduzei, Aleea Merişor şi strada Mărăşeşti.

Pe terenurile eliberate vor fi amenajate, într-o prima etapă, parcări, spaţii verzi şi locuri de joacă. Ulterior, odată ce vor fi disponibile surse de finanţare, Primăria Municipiului Tulcea vizează realizarea de parcări modulare multifuncţionale în cadrul unor proiecte de regenerare urbană a cartierelor.

În municipiul Tulcea, DIAP are în derulare 1.778 de contracte pentru garaje.