„Taxele exagerate pentru concesiuni reduc accesibilitatea  antreprenorilor la spaţii optime”

Antreprenorii din domeniul saloanelor de înfrumuseţare, centrelor de fitness, activităţilor de întreţinere corporală şi-au desemnat reprezentantul în Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri la nivelul municipiului Tulcea, în persoana lui Daniel Albuleţ, managerul Rina Hair Salon.

„Activitatea mea zilnică ţine de implementarea unui management eficient în Primărie, iar pentru a-mi atinge obiectivul mă folosesc de experienţa acumulată în mediul privat. Administraţia publică are foarte multe de învăţat de la mediul de afaceri, trebuie să fim parteneri, de aceea întâlnirile săptămânale cu antreprenorii tulceni au devenit o rutină. Formarea Consiliului Consultativ  al oamenilor de afaceri va fi cadrul legal al acestui parteneriat. Domnul Daniel Albuleţ a fost ales în unanimitate să reprezinte această breaslă în Consiliul Consultativ, datorită experienţei în domeniu şi implicării la nivel naţional”, a declarat city managerul Nicolae Bibu.

Daniel Albuleţ şi-a exprimat aprecierea făta de iniţiativa Primăriei de a face un parteneriat deschis cu mediul de afaceri din Tulcea şi spune că printre problemele cu care se confruntă reprezentanţii din domeniul beauty se află infrastructura deficitara şi taxele pentru concesiunile şi chiriile terenurilor.

„În primul rând doresc să îmi exprim aprecierea faţă de iniţiativa primăriei de a face un parteneriat deschis cu mediul de afaceri din Tulcea. Este o iniţiativă lăudabilă şi sunt convins că aceasta va avea rezultate vizibile, atât în rândul cetăţenilor acestui oraş ce vor beneficia de o infrastructură eficientizată, cât şi în ceea ce priveşte mediul de afaceri, care se va putea dezvolta în sensul creării a numeroase locuri de muncă noi. În al doilea rând, abordând problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din zona beauty, se fac remarcate următoarele două: infrastructura deficitară cu referinţă în mod special la locurile de parcare, astfel încât să se faciliteze accesul clienţilor la serviciile de beauty şi totodată taxele exagerate vizibile în ceea ce privesc concesiunile şi chiriile terenurilor deţinute de primărie ce au drept consecinţă o accesibilitate redusă a antreprenorilor la spaţii optime pentru desfăşurarea activităţilor”, ne-a declarat Daniel Albuleţ.

În ceea ce priveşte rolul său în cadrul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri îl constituie afirmarea socială a problemelor.

„Rolul meu de reprezentant al acestei categorii a întreprinderilor mici şi mijlocii îl constituie afirmarea socială a micilor noastre probleme şi scoaterea în evidenţă a prezenţei noastre, odată cu ideile pe care le avem şi care intră în dezbaterea autorităţilor, pentru ca, mai departe, să îmbunătăţească un cadru legislativ. Este important să aducem împreuna un plus ca valoare comunităţii din care facem parte. Serviciile de înfrumuseţare nu trebuie privite ca un lux, ci ca o necesitate, iar astăzi, sunt convins că toţi dorim să fim mai frumoşi atât în interior, cât şi pe exterior”, a precizat Daniel Albuleţ.

Consiliul Consultativ al Oamenilor de Afaceri va fi format din 11 persoane din diverse domenii de activitate.