Zeci de  lucrări  au fost mărite la Bacalaureat în urma contestaţiilor depuse în judeţul Tulcea, iar în marea majoritate a cazurilor diferenţa a fost de peste o jumătate de punct, potrivit datelor publicate pe edu.ro. Există cazuri de candidaţi care au fost nedreptăţiţi la una sau chiar la toate cele trei probe ale Bacalaureatului 2021.

La nivelul judeţului Tulcea au fost înregistrate 364 de contestaţii, distribuite şi soluţionate pe probe de examen.   Astfel, din numărul total al contestaţiilor depuse nu mai puţin de 138 de contestaţii au fost la Limba şi literatura  română, 124 la Matematică şi Istorie şi 102 la proba la alegere.

Doar 66,56% dintre elevii care au urmat cursurile clasei a XII-a au luat Bacalaureatul. Vineri, 9 iulie, au fost afişate rezultatele de după contestaţii la Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie. Şi după recorectare, potrivit datelor publicate pe edu.ro, un absolvent de liceu, de la Colegiul Economic „Delta Dunării” Tulcea a făcut contestaţie la Limba şi literatura română, iar marea surpriză a fost că nota s-a mărit de la 3.75, cât era iniţial, la 7.1, reuşind să promoveze examenul naţional.

De asemenea,  tot la Limba şi literatura română media unui absolvent de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Tulcea a crescut de la 6.25 la 9.4. Şi la disciplina la alegere, la Biologie, nota unui elev de la Liceul  Teoretic „Gheorghe Munteanu Murgoci” Măcin s-a modificat considerabil, de la 6.1 la 8.

Rezultate finale

După contestaţii 798 dintre cei 1.199 de absolvenţi din judeţul Tulcea care au participat la examen au reuşit să promoveze Bacalaureatul 2021, în creştere cu 2,34% faţă de rezultatele iniţiale. Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea raportează o rată de promovare de 66,56%, însă trebuie ştiut că raportarea este făcută în funcţie de numărul de candidaţi care au participat la toate probele Bacalaureatului.

„În urma reevaluării lucrărilor contestate rata de promovare,  (absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare) a examenului de bacalaureat în judeţul Tulcea, este 66,56%.% (în creştere cu 2,34 %) comparativ cu afişarea rezultatelor iniţiale: 64,22%, respectiv în creştere cu 7,22% faţă de prima sesiune a anului trecut: 57,34%”, se arată în comunicatul trimis de inspectorul şcolar general, Viorica Pavel.

Medii peste 9,00 au fost obţinute de 169 de candidaţi, în vreme ce 569 au avut medii de peste 7,00.