După doi ani de pauză, în perioada 7 – 12 august municipiul va îmbrăca, din nou, straie de sărbătoare, Tulcea urmând să găzduiască cea de-a 28-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru copii „Peştişorul de Aur”, singurul festival de folclor pentru copii din România inclus în calendarul Consiliului Internaţional de Organizare a Festivalurilor de Folclor al UNESCO şi apreciat drept unul dintre cele mai bine structurate şi organizate.

Potrivit maestrului Ştefan Coman, pentru prima dată la acest festival se vor afla participanţi din Nepal, la eveniment fiind aşteptaţi circa 1.200 de participanţi din nouă ţări, care au confirmat prezenţa până în prezent.

„Anul acesta nu vom mai avea aşa de multe ţări ca în ediţiile anterioare pandemiei. Până la acest moment au confirmat prezenţa 8 ţări, respectiv Bulgaria, Mexic, Macedonia, Ucraina, Serbia, Turcia, Africa de Vest, Nepal. Pentru prima dată ar fi Nepal. Mai aşteptăm nişte ţări, dar încă nu ştim sigur dacă vor ajunge sau nu, deoarece sunt în organizare. Este vorba de Sri Lanka, Polonia, Slovacia, Iran, Tanzania”, ne-a declarat maestrul Ştefan Coman.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.