La Tulcea, agricultorii sunt încântaţi de producţiile obţinute anul acesta la cereale. Producţiile au ajuns să fie de două-trei ori mai bune faţă de anul secetos 2020.

Potrivit fermierului Ion Bălan, care lucrează circa 2.000 de hectare de teren agricol în zona comunei Baia, lucrările de recoltat la cerealele păioase şi celelalte culturi înfiinţate în toamnă s-au încheiat peste aşteptări. Situaţia pe culturi în comuna Baia este următoarea: la grâu s-au recoltat  5.300 kg la hectar, la orz-5.200 kg la hectar, iar la rapiţă-2.500 kg la hectar.  La porumb producţiile au fost chiar şi de opt-nouă tone, acolo unde s-a irigat.

„Sunt recolte mult mai bune faţă de anul trecut, pot spune că la toate culturile, la păioase, la orz, la grâu, rapiţă. Putem spune că avem o recoltă bună şi la porumb şi la floare. Culturile arată foarte bine. Putem spune că anul 2021 a fost unul bun din punct de vedere agricol. Cel puţin aşa a fost în  Dobrogea, în alte părţi am înţeles că este secetă”, ne-a declarat ing. Ion Bălan, administratorul societăţii Nalba SRL.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.