* Ofertele se pot depune prin SEAP, până la data de 25 august

Reprezentanţii Primăriei Tulcea îi invită pe antreprenori să participe la licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor de dirigenţie de şantier pentru lucrările de îmbunătăţire a sistemului de preluare a apelor pluviale din municipiu. Ofertele se pot depune prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, până la data de 25 august, ora 15:00. Valoarea totală estimată este de  220.624,56 lei fără TVA.

„Această investiţie este foarte importantă pentru municipiul Tulcea, deoarece are scopul de a diminua inundaţiile cauzate de ploile torenţiale. Se va executa în paralel cu reabilitarea sistemului de canalizare de pe str. Păcii şi va fi urmată de modernizarea în întregime a străzilor afectate. Aşteptăm ofertanţi pentru dirigenţia şantierelor”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Procedura de atribuire a contractului de execuţie lucrări la obiectivul ,,Îmbunătăţirea capacităţii de preluare a apelor meteorice din Municipiul Tulcea” este în curs de derulare, fiind în faza de evaluare a celor patru propuneri tehnice. Lucrarea este de peste 22,5 milioane de lei.

În luna ianuarie a acestui an, primarul municipiului a semnat contractul de finanţare pentru realizarea acestei investiţii şi a reconfirmat astfel o finanţare anunţată de mai mulţi ani de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Reabilitarea sistemului de preluare a apelor pluviale din centrul oraşului este un proiect anunţat de foarte multă vreme de autoritatea locală care a alocat în anul 2017, din bugetul propriu, circa 3 milioane de lei pentru proiectarea sistemului de preluare a apelor pluviale.

Investiţia este necesară în contextul în care, de fiecare dată când se înregistrează precipitaţii abundente, centrul oraşului este inundat, iar autoturismele surprinse de ploaie sunt afectate.

Proiectul început în anul 2017 de Primăria municipiului a fost blocat până acum din cauza unor diferende între autoritatea locală şi societăţile care au câştigat licitaţiile pentru proiectarea şi execuţia lucrării.