Alegerile locale s-au terminat, iar lucrurile sunt deja clare, cunoaştem atât câştigătorii cursei electorale, dar şi perdanţii.

Sindicaliştii tulceni sunt imparţiali în ceea ce priveşte rezultatele alegerilor locale, totuşi aceştia au câteva cereri pentru cei aleşi, precum plantarea mai multor pomi în zonele unde nu există umbră, dar şi sprijinirea mediului de afaceri.

„Una este să ai o opinie personală şi cu totul altceva este să emiţi judecăţi de fapt, de valoare, cu privire la un eveniment atât de complex cum sunt alegerile locale, europarlamentare sau parlamentare. Deci, nu pot spune dacă sunt mulţumit sau nu, deoarece aprecierea mea cu privire la rezultatul alegerilor este una personală. Îmi doresc ca cei aleşi să se deschidă mai mult către cetăţeni. Sunt multe de făcut şi în municipiu şi în judeţul Tulcea. Aş vrea să fie plantaţi mai mulţi pomi, pentru că ne îndreptăm anual spre temperaturi din ce în ce mai greu de suportat. Încă avem foarte puţini pomi în oraş şi sunt multe locuri goale în municipiu. Chiar pe trotuare pot fi plantaţi aceşti pomi. Eu sunt un mare partizan al pomilor pentru această zonă, deoarece e foarte importantă prezenţa şi efectul binefăcător al copacilor în viaţa oamenilor. Sunt multe de făcut în judeţul şi municipiului Tulcea”, ne-a declarat liderul C.N.S.L.R. Tulcea, Mihai Roma.

Reprezentantul mediului de afaceri tulcean, secretarul general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Sterică Fudulea, îşi doreşte ca noua condu-cere să aibă o mai mare deschidere către mediul de afaceri, astfel încât să ofere acestuia oportunităţi de afaceri care să pună în valoare atât oraşul, cât şi judeţul Tulcea.

„Rezultatul reflectă decizia cetăţenilor pe care nu o comentăm, pentru că aceştia sunt suverani. Îmi doresc de la noua conducere, care este şi vechea, să aibă o mai mare deschidere către mediul de afaceri, către oportunităţile de afaceri viitoare care ar putea să ducă la dezvoltarea oraşului şi judeţului. De asemenea, îmi doresc o implicare mai mare în ceea ce înseamnă deciziile care impactează mediul de afaceri a partenerilor de dialog social reprezentativi, asta dacă vrem să avem într-adevăr o comunicare eficientă. De asemenea, îmi doresc ca acel Consiliu consultativ a mediului de afaceri, care a fost organizat pe lângă Primăria Tulcea, să funcţioneze în conformitate cu decizia Consiliului Local de aprobare a înfiinţării acelui consiliu consultativ a mediului de afaceri”, ne-a declarat secretarul general al CNIPMMR, Sterică Fudulea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.