Prefectura Tulcea vrea să clarifice situaţiile de ordin juridic care să permită asigurarea resursei financiare pentru amenajarea drumului Tulcea-Chilia Veche, după ce acest drum a devenit vedetă, odată cu intensificarea războiului de la graniţă. Subiectul a fost pus pe tapet la sfârşitul săptămânii trecute, când prefectului judeţului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor din zonă în contextul geopolitic actual, în ceea ce priveşte turismul şi pescuitul în Delta Dunării.

Prezent la întâlnire, primarul din Chilia Veche, Timur Ceauş, spune că drumul Tulcea-Chilia Veche ar trebui să fie o prioritate naţională.

„Trag un semnal  de alarmă şi vă rog să  scrieţi că ar trebui să facem o prioritate din asfaltarea drumului, fiind un drum strategic. Asfaltul este uşor.  Betonul, plăcile se vor lăsa. Dar se pare că nu facem nimic decât să vorbim. Nu mai spun de dezvoltarea comunei. Spun de starea de urgenţă, când trebuie să evacuăm oamenii. Eu, cel puţin mai săturat şi chiar vreau să scrieţi şi să spuneţi că sunt puse în joc vieţile oamenilor din nu ştiu ce cauze, motive, interese. Suntem aproape de zona de conflict. Dacă trebuie să evacuăm populaţia? Noi avem un drum de pământ şi gropi. Am fost în repetate audienţe la Prefectură, la ARBDD. Am spus-o clar, că nu broasca sau  frunza sau pasărea contează mai mult decât vieţile oamenilor. Eu ştiu că trebuie să lămurească cumva juridic. Nu este drumul Primăriei Chilia Veche. Este al Consiliului Judeţean. Până în prezent nu s-a dovedit decât  lipsă de respect din partea autorităţilor pentru oamenii din Chilia”, ne-a declarat primarul Timur Ceauş.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.