Prezenţa de doar 40% a primarilor tulceni la cursul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă organizat la Bacău este cauzată şi de faptul că edilii nu se încadrează în sumele decontate de stat pentru cazare şi mâncare.

Problema a fost expusă ieri de unii primari în cadrul şedinţei anuale de instruire a preşedinţilor Comitetelor Lo-cale pentru Situaţii de Urgenţă, atunci când reprezentanţii Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă le-au transmis că sunt obligaţi să participe la cursuri.

În acest context primarul comunei Crişan, Silviu Rahău, a explicat faptul că pentru a participa la cursurile organizate la Centrul Zonal de Pregătire de Protecţie Civilă Bacău nu se încadrează în sumele decontate de stat pentru cazare şi mâncare.

„Am primit de nenumărate ori adresa şi am motivat de fiecare dată de ce nu am putut să fiu prezent, ca şi de data aceasta. În ceea ce priveşte cheltuielile care ne sunt decontate, cum ar fi cazarea, nu prea ne încadrăm în sumele care sunt aprobate la nivel naţional. Diurna este de 20 de lei pe zi, cine mănâncă de 20 de lei pe zi de aici din sală? Sunt nişte cheltuieli pe care noi le suportăm din buzunarul propriu. Eu nu cred că sunt dator să vin cu bani de acasă şi să mă duc la un curs, când putem aduce lectorii aici şi ne adunăm 5-6 primării odată, pe tipologia zonei şi a problemelor care sunt”, a precizat primarul Silviu Rahău.

Citiţi continuarea tipărită a ziarului DELTA.