Cel mai mare protest organizat vreodată de fermierii tulceni s-a desfăşurat ieri în Vama Isaccea timp de trei ore, unde circa 400 de agricultori, cu peste 100 de utilaje, şi-au strigat nemulţumirile faţă de politicile Comisiei Europene.

„Suntem aproape 400 de fermieri din tot judeţul Tulcea în Vama Isaccea, cu peste 100 de tractoare în stradă, protestăm, ne cerem drepturile şi cerem să fim apăraţi. Guvernanţii trebuie să ţină cu agricultorii români, nu cu străinii! Oamenii au ajuns la capătul puterilor! Încercăm să fim cât se poate de paşnici, dar dacă nu se iau măsuri ferme în sprijinul nostru într-un timp cât mai scurt, vom bloca toată România, pentru că vorbim de siguranţa naţională, de hrana noastră”, ne-a declarat  Liliana Marinescu, vicepreşedinte al Organizaţiei Femeilor Antreprenor a Uniunii Generale a Industriaşilor din România, consilier judeţean şi preşedinte al filialei judeţene a Pro România.

Potrivit informaţiilor transmise ieri de Garda de Coastă, traficul în Vama Isaccea nu a fost perturbat de protestul fermierilor.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.