P.S. Visarion Episcopul Tulcii afirmă că sărbătorirea comună a Paştilor la o singură dată calendaristică a tuturor creştinilor ar fi un semn de unitate, dar până atunci trebuie „să fim realişti şi să respectăm tradiţia noastră răsăriteană ca şi până acum în stabilirea datei sărbătorii Învierii Domnului”. Reacţia vine în urma unei solicitări a ziarului Delta pe tema celebrării Paştelui în România odată cu catolicii şi protestanţii.

„Problema sărbătoririi comune a Paştilor la o singură dată calendaristică a tuturor creştinilor s-a pus nu numai acum. De zeci de ani în întâlnirile Consiliului Ecumenic al Bisericilor s-a studiat această problemă care n-a putut fi încă elucidată. Sigur ar fi un semn de unitate al creştinilor sărbătorirea Sf. Paşti în aceeaşi zi, dar până atunci să fim realişti şi să respectăm tradiţia noastră răsăriteană ca şi până acum în stabilirea datei sărbătorii Învierii Domnului”, se arată în adresa semnată de P.S. Visarion, Episcopul Tulcii.

Episcopul a amintit faptul că în Grecia, Biserica Romano-Catolică şi cea Protestantă serbează data Paştilor odată cu Biserica Ortodoxă.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.