Turul României la Ciclism trece prin Tulcea

Turului României la Ciclism, una dintre competiţiile sportive internaţionale care se va desfăşura anul acesta şi pe tronsonul Tulcea-Călăraşi, a primit fonduri în valoare de 2,5 milioane de lei de la bugetul de stat, a anunţat Ministerul Sportului.

În luna ianuarie a acestui an, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Alexandru Ciocan, şi preşedintele Comisiei de Ciclism pentru Copii din cadrul F.R.C, Bogdan Brânză, s-au întâlnit la Tulcea cu primarul municipiului, Ştefan Ilie, pentru a pune la punct detaliile tehnice ale evenimentului.

„Primăria Municipiului Tulcea va depune toate eforturile pentru buna desfăşurare a evenimentului, luându-se în calcul şi faptul că unele străzi se vor afla în plin proces de reabilitare. Reprezentanţii Primăriei şi cei ai Federaţiei vor agrea asupra detaliilor tehnice, astfel încât <<Mica Buclă>> să beneficieze de cele mai bune condiţii, iar municipiul şi judeţul Tulcea să ofere evenimentului spectaculozitate prin peisajele naturale şi bogăţia culturală a zonei”, spunea atunci primarul municipiului, Ştefan Ilie.

Campionatul Turul României, una dintre cele mai prestigioase curse de rutieri din sud-estul Europei şi cel mai important evenimente ciclistic internaţional din România, aflat la cea de-a 56-a ediţie, se va desfăşura în perioada 2-11 septembrie 2023, pe ruta Suceava – Piatra-Neamţ – Focşani – Tulcea – Călăraşi – Bucureşti.

La Turul României în 2022, au fost prezenţi peste 130 de ciclişti din 15 ţări, care au avut de parcurs un traseu de peste 850 kilometri. Prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport, zonele aflate pe traseul Turului au fost în atenţia telespectatorilor din peste 50 de ţări.