Primăria Tulcea a încheiat lucrările de amenajare a terenului pe care se va construi primul complex în aer liber dedicat sporturilor extreme, Gravity Park, societatea care a câştigat licitaţia organizată pentru realizarea obiectivului putând să-şi înceapă activitatea.

Potrivit primarului Ştefan Ilie, sistematizarea terenului a fost finalizată, iar lucrările de amenajare a parcului vor începe imediat cum vremea va permite.

„A fost sistematizat terenul de peste jumătate de hectar. Lucrările trebuiau să demareze săptămâna trecută, dar a început ploaia. Trebuie realizate lucrări ce presupun folosirea betonului şi nu putem risca. Când ne va lăsa vremea, ne vom apuca de treabă”, ne-a declarat Ştefan Ilie.

Următoarele lucrări care se vor face sunt consolidarea terenului cu ziduri de sprijin şi sistemul de degajare a apelor pluviale.

Amplasat pe malul lacului Ciuperca, în apropiere de baza de caiac-canoe a Clubului Sportiv Şcolar, Gravity Park va avea aproximativ 6.000 de metri pătraţi şi le va pune la dispoziţie tinerilor spaţii speciale pentru escaladă, pump track, zone pentru skate, dar şi zone de odihnă.

Lucrările de amenajare a parcului vor dura maximum 12 luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 4.491.914,56 lei, inclusiv TVA.

La începutul anului 2021, un grup de tineri pasionaţi de aceste sporturi s-au întâlnit cu primarul Ştefan Ilie, căruia i-au prezentat schiţe ale proiectului şi au solicitat amenajarea unui astfel de obiectiv, susţinând că angajaţii Poliţiei Locale şi vârstnicii nu-i lasă să se dea cu bicicletele sau skate-ul în spaţiile pretabile acestora, sub pretextul că deranjează liniştea publică.