Numărul incendiilor de vegetaţie uscată din Delta Dunării a scăzut semnificativ în acest an, datorită acţiunilor de prevenţie, a controalelor mai aspre şi a creşterii amenzilor, spune guvernatorul Administraţiei Biosferei Delta Dunării, Gabriel Marinov. Mai mult, şi numărul instituţiilor care efectuează controale a crescut.

Anul trecut, ARBDD a sesizat pentru prima dată Inspectoratul de Poliţie Judeţean cu privire la provocarea incendiilor din Deltă.

„Sesizările depuse anul trecut nu s-au soluţionat, în schimb anul acesta incendiile au fost înzecit mai puţine, ca număr de hectare şi ca evenimente produse. Sunt zone în care nu au mai fost deloc, cum ar fi complexul Somova-Parcheş, unde în iarna anului  2021-2022 au fost foarte multe incendii. Am mers şi noi foarte mult pe prevenţie şi s-a ţinut legătura mai mult cu UAT-urile în rugămintea de a ne sprijini să ajungă mesajul la populaţie, că amenzile au crescut, iar controalele s-au înăsprit. Şi numărul de instituţii care efectuează controale a crescut”, ne-a declarat guvernatorul ARBDD, Gabriel Marinov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.