* Este vorba despre Arena „Mircea cel Bătrân” şi două terenuri de sport de la Şcoala Gimnazială ,,Elena Doamna”, investiţii ale Primăriei Tulcea care vor fi finalizate până la sfârşitul anului

Tulcenii vor avea acces anul acesta, în fiecare zi, pe trei terenuri de sport pentru care Primăria a demarat procedura de licitaţie a lucrărilor de reabilitare şi  înfiinţare. Este vorba de Arena Mircea a Colegiului  Dobrogean „Spiru Haret” şi  două terenuri de sport la Şcoala Gimnazială „Elena Doamna”.

„Pentru a da un exemplu, anul acesta investim în două şcoli, Colegiul Dobrogean <<Spiru Haret>> pentru reabilitarea Arenei Mircea şi Şcoala <<Elena Doamna>> pentru realizarea a două terenuri de sport cu scopul de a fi deschise în weekend şi în perioada vacanţei. Li s-au alocat fonduri din bugetul local şi se află în stadiul achiziţiilor publice. Am acordat circa 700.000 de lei pentru fiecare, iar anul acesta  vor începe şi se vor finaliza lucrările. Dacă exemplul nostru va fi de bun augur, iar şcolile vor vedea impactul şi costurile de întreţinere şi reparaţie în caz de vandalizare, atunci şi alte unităţi de învăţământ vor face la fel”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

În prezent o singură şcoală din municipiu are porţile deschise permanent, respectiv Arena Mircea din cadrul Colegiului Dobrogean „Spiru Haret”.

„Dacă primim astfel de solicitări din partea cetăţenilor le direcţionăm către şcoli, deoarece ţine de regulamentul lor. Există şcoli, precum 10  şi 12, care au prin parteneriate cu primăria şi antreprenori terenuri de sport care au un program inclusiv în perioada vacanţei. A existat o iniţiativă USR prin care acestea  să fie deschise în weekend şi în timpul vacanţei, dar şcolile nu au fost de acord cu acest lucru, pentru că le-ar trebui resurse umane şi financiare pentru întreţinere. La momentul actual o singură şcoală are porţile deschise, permanent, respectiv Arena Mircea din cadrul Colegiului <<Spiru Haret>>”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

În luna aprilie a acestui an, Curtea Constituţională a României a stabilit că este neconstituţional proiectul de lege prin se permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program. Cu toate acestea, mai multe primării din ţară au adoptat  decizii privind accesul liber al elevilor pe terenurile de sport din incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar