Iubitorii de mişcare sunt aşteptaţi să se înscrie la o serie de competiţii sportive ce vor avea loc în municipiu, în perioada 30 iunie – 9 iulie, în cadrul celei de a doua ediţii a evenimentului Aegyssus Sport Fest, ediţia 2023.

Evenimentul a cărui deschidere oficială va avea loc pe 30 iunie începând cu ora 18.00, în Piaţa Civică, este organizat de Primăria Tulcea în parteneriat cu  Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

Timp de 10 zile, în municipiul Tulcea se vor desfăşura competiţii din 12 ramuri sportive: triatlon, semimaraton, mountain bike, fotbal, kaiac-canoe, lupte, kempo, karate, streetball, tenis de masă, tenis de câmp şi şah.

Pe 1 iulie, în pădurea Bididia, vor avea loc competiţiile de mountain bike, iar în zilele de 1 şi 2 iulie, cele de kempo în Piaţa Civică.

În zilele de 2 şi 7 iulie sunt programate meciurile de fotbal pe stadionul Delta, iar pe 3 iulie street ball la sala de sport CSS.

Karatiştii îşi vor putea demonstra măiestria pe data de 6 iulie în cadrul Liceului „Henri Coandă”, iar competiţii de caiac canoe şi lupte vor avea loc pe 7 iulie pe lacul Ciuperca.

În perioada 7-9 iulie sunt planificate meciurile de tenis de câmp pe Arena Sever Marc. Competiţiile de triatlon vor avea loc pe 8 iulie pe lacul Ciuperca.

Zilele de 8 şi 9 iulie sunt dedicate tenisului de masă la clădirea Iberom. Tot pe 8 şi 9 iulie vor avea loc concursurile de şah la Liceul „Henri Coandă”. Ultima zi, 9 iulie, este dedicată unui semimaraton pe lacul Ciuperca.

Participarea este liberă, iar înscrierile se fac prin intermediul cluburilor şi asociaţiilor sportive participante, respectiv Asociaţia Judeţeană de Atletism Tulcea, Aqua Vita Delta (triatlon), CSM Danubiu (box, kaiac-canoe, lupte), Logic Delta (şah), Sakura Dojo, Şoimii Dobrogeni, Nippon Budo (arte marţiale), Sever Marc Tennis Club, BikeRehab (mountainbike), Victoria Delta (fotbal), Asociaţia Judeţeană de Baschet, ACS Tenis de Masă „Delta Dunării”.

Evenimentul Aegyssus Sport Fest are ca scop îndrumarea membrilor comunităţii către practicarea sportului în cadrul oficial oferit de cluburile sportive şi asociaţiile de profil.

„Mediul competiţional, asumarea regulilor jocului, promovarea fair-play-ului, spiritul de echipă, toate aceste elemente creează condiţiile propice pentru o dezvoltare armonioasă a individului, atât din punct de vedere a sănătăţii fizice cât şi pe plan social”, se arată în comunica-tul Primăriei Tulcea.