Copiii sunt invitaţi să ia parte la Crosul Primăverii, care se va desfăşura pe 20 martie în jurul stadionului municipal Delta.

Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Tulcea organiza în fiecare an acest cros destinat copiilor tulceni, locaţia tradiţională fiind lacul Ciuperca, dar din cauza condiţiilor privind pandemia aceasta a fost schimbată. Pentru a nu exista o interacţiune între copii, startul va începe la ora 10.00, cu o diferenţă de 15 minute pentru fiecare categorie de  vârstă.

Cei care vor da startul probei vor fi copiii născuţi în 2011, cu proba de 600 m  feminin şi 800 m masculin, fiind urmaţi de cei născuţi în 2010, cu proba de 800 m feminin şi 1000 m masculin. Cei mai mari copii care vor putea participa sunt născuţi între 2004-2005 şi vor concura la cea mai grea probă, de 2500 m atât feminin, cât şi masculin.

„Organizăm Crosul Primăverii la cererea publicului. Oamenii sunt doritori să facă mişcare. E puţin mai complicat să organizezi astfel de evenimente în ziua de astăzi şi să respecţi şi normele impuse, tocmai de aceea am mutat locaţia tradiţională care era lacul Ciuperca şi îl vom face în jurul stadionului municipal Delta. Am mutat locaţia pentru că acolo este mai uşor de supravegheat şi coordonat activitatea. Am împărţit pe mai multe starturi ca să nu stea copiii unii lângă alţii şi pentru a încerca să respectăm şi nor-mele”, ne-a declarat directorul DJST Tulcea, Liviu Urlih.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.