Un nou flux de vaccinare a fost autorizat, ieri, în cadrul centrului Casei de Cultură ,,Grigore Kiazim” de la Măcin, devenind astfel operaţional pentru programarea în vederea imunizării cu vaccinul produs de compania Moderna.

Potrivit primarului oraşului Măcin, Gheorghe Văcaru, lipsa medicilor este principala problemă cu care se confruntă în ceea ce priveşte activitatea de vaccinare în centru.

 „Este vorba despre Casa de Cultură <<Grigore Kiazim>> care a fost pregătită pentru trei fluxuri, autorizată pentru unul şi acum va fi autorizată pentru al doilea flux. Acum fac graficul pentru medici şi asistenţi pentru a asigura necesarul măcar pentru prima lună. Încă mai negociem cu doctorii, pentru că asta este problema acum, deoarece contractele lor se suprapun cu cele ale Casei de Asigurări şi nu avem cum să îi plătim. Din 15 martie vom primi doze pentru 120 de vaccinări pe zi. Centrul de la spitalul orăşenesc este deocamdată închis, acolo funcţionând înainte cu dozele de la Pfizer”, ne-a declarat primarul Gheorghe Văcaru.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.