Primarii din Delta Dunării nu cred că vânarea a doar 400 de şacali din Rezervaţie ar putea îmbunătăţi lucrurile. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunţat că a semnat contractul cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Tulcea pentru vânătoarea de extracţie a 400 de şacali, acţiune ce ar putea începe săptămâna viitoare.

Trebuie amintit că Institutul Naţional Delta Dunării a propus Administraţiei RBDD extragerea din Rezervaţie a unui efectiv de 200 până la 400 de exemplare de şacali.

„Noi avem 400 de şacali numai pe o mahala. Mai avem puţin vânători în comună de când vânătoarea este interzisă în deltă. Şacalii se plimbă prin faţa Primăriei. În zona mănăstirii din Dunăvăţu de Jos au mâncat un mânz. Calul era legat, l-au pus la pământ şi l-au mâncat cu totul, a rămas numai căruţa. Azi dimineaţă am plecat la Bucureşti şi erau şacali pe stradă, nici nu trebuie să îi mai cauţi în deltă. În Sarinasuf au mâncat gâştele şi găinile, au făcut prăpăd”, ne-a declarat Filip Ivanov.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.