Nivelul de salarizare deficitar şi numărul de angajaţi prea mic sunt principalele probleme transmise de şefii serviciilor deconcentrate din subordinea Instituţiei Prefectului, ieri, în cadrul evaluării anuale a activităţilor şi a rezultatelor obţinute în anul 2022.

Tiberiu Nan, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Tulcea, a atras atenţia asupra faptului că un agent examinator are un salariu de bază de 4.000 de lei, cu care nu se poate stopa corupţia.

„Suntem una dintre primele instituţii în care digitalizarea nu mai este o himeră şi am implementat sistemul de programări online. Încărcătura pe oameni este deosebit de mare. Salariul nu reprezintă volumul activităţilor şi responsabilităţile pe care le poartă în spate fiecare dintre lucrători. Un agent care asigură examinarea persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere are un salariu de bază de 4.000 de lei. Eu sunt vechi şi îmi permit să am şi gura un pic mai mare. Dacă cu 4.000 de lei încercăm să evităm corupţia sau să stopăm fenomenul corupţiei… este imposibil”, a declarat Tiberiu Nan.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.