Primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, a anunţat  pe pagina sa de socializare că toate unităţile şcolare din municipiu vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 4.500.000 euro, fonduri europene nerambursabile. Proiectul, care a fost depus pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Proiectul pentru mobilier şcolar a trecut de prima evaluare privind eligibilitatea. Aşteptăm şi evaluarea tehnică şi sperăm să semnăm contractul până la sfârşitul acestei luni. Acest proiect va fi pentru dotări ale tuturor şcolilor din municipiu”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Proiectul are o valoare totală de 22.566.243,80 lei, respectiv 4.500.000 euro, fonduri europene nerambursabile. Proiecte similare au fost depuse şi de mai multe primării din judeţ.

„Mulţumesc colegilor din Primăria municipiului Tulcea, din toate şcolile oraşului pentru parteneriatul deschis si eficient şi urez succes fiecărei primării din judeţ care a depus proiecte în cadrul acestei sesiuni deosebit de importante pentru viitorul şcolilor tulcene!”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

Administraţia locală aşteaptă noi sesiuni prin PNRR pentru a mai depune proiecte şi pentru şcoli verzi şi două centre sociale dedicate copiilor cu autism şi persoanelor vârstince.

„Aşteptăm noi sesiuni prin PNRR pentru a mai depune proiecte şi pentru alte şcoli, pentru ca atunci când se  vor putea depune cereri de finanţare pentru şcoli verzi să depunem pentru extindere, reabilitare pentru câteva şcoli din municipiu. Una dintre ele este Şcoala <<Elena Doamna>>. Prin DAPS vrem să depunem cerere de finanţare pentru un centru dedicat copiilor cu autism şi unul pentru persoanele vârstnice, pe lângă cele două la care deja am obţinut finanţare pentru persoanele adulte cu dizabilităţi”, a spus Ştefan Ilie.