„Este vorba de zone precum străzile Victoriei, 1848, Spitalului, Barajului, Antenei sau Grădiniţa 17”

Administraţia locală efectuează o analiză pentru a stabili  anul acesta două dintre zonele din municipiu unde se impune desfiinţarea garajelor pentru a fi amenajate locuri de parcare, de joacă şi spaţii verzi.

Primarul Ştefan Ilie transmite locuitorilor municipiului faptul că acţiunea de desfiinţare a garajelor este una etapizată şi este vorba de zone precum străzile Victoriei, 1848, Spitalului, Barajului, Antenei sau Grădiniţa 17.

„Avem întâlniri periodice cu viceprimarii şi colegii consilieri în care vorbim de transformarea unor zone care sunt acoperite de garaje, în spaţii mai mari în care primăria să investească în numărul locurilor de parcare, în zone verzi şi locuri de joacă. Transmit o informaţie către locuitorii municipiului cărora le-am răspuns prin diverse întrebări până acum. Toată lumea trebuie să ştie că această acţiune nu este una pe care o inventează municipiul Tulcea. Ea s-a aplicat cu succes şi şi-a dovedit randamentul în foarte multe oraşe ale ţării. Nu este o acţiune de desfiinţare a garajelor care va însemna într-un termen foarte scurt desfiinţarea tuturor garajelor într-un an de zile, ci este o acţiune etapizată în care noi identificăm prima dată situaţia juridică, spaţiile unde putem face cele mai rapide investiţii. Discutăm de zone precum străzile Victoriei, 1848, Spitalului, Barajului, Antenei sau în zona Grădiniţei 17. Noi acum nu facem altceva decât să punem bazele acţiunii, în aşa fel încât să avem cel puţin în acest an două exemple concrete în care spaţiile înguste sunt transformate în zone spaţioase care să îndeplinească nevoile a tot mai multor locuitori ai oraşului”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

O altă zonă analizată este suprafaţa de teren aferentă Parcului Victoria din municipiu care nu corespunde cifrelor din documente, potrivit ultimelor măsurători topo cadastrale. În acte figurează o suprafaţă de 55.152 mp, iar realitatea arată doar 31.565 mp. Diferenţa dintre aceste valori este dată şi de terenurile aflate în spatele blocurilor pe care de-a lungul timpul au  fost amenajate garaje, despre care nu se poate spune cu certitudine dacă sunt legale sau nu.

Potrivit primarului, printre cele mai stringente problemele ale municipiului se află faptul că primăria nu are un inventar pus la punct, iar proprietăţile publice nu sunt cadastrate şi nu se pot dezvolta.