Angajaţii din cadrul Primăriei municipiului Tulcea nu vor mai beneficia din vara acestui an de sporul de 15% pentru condiţii de muncă vătămătoare, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, city managerul Nicolae Bibu.

„Singurul spor plătit de primărie este cel de condiţii vătămătoare de muncă, acordat pe perioadă de 2 ani de zile. Acum aproape doi ani, a venit cineva şi a făcut un studiu analizând partea de mochetă din 1900 toamna, mobilierul şi au dat de o grămadă de acarieni rămaşi din perioada predecembristă şi au zis că este extraordinar de greu şi de periculos, fugiţi să nu cumva să lucraţi aici. Ca să îi putem păstra pe cei care veneau să stea li s-a dat acest spor. Un drept câştigat este foarte greu de retras. Procedura de a măsura din nou acest mobilier şi aceste mochete antice ne-ar fi dus tot până în vară, moment în care se termină aceşti doi ani de zile de acordare a sporului, şi nu se va mai întâmpla”, a declarat Nicolae Bibu.

La rândul său, primarul Ştefan Ilie a vorbit despre reorganizarea organigramei primăriei cu o reducere de 25% din personal, urmând ca în maxim două luni de zile noua organigramă să fie supusă dezbaterii şi votului consilierilor locali.

„O reorganizare a organigramei nu înseamnă o recompartimentare în 100 de direcţii. Toţi angajaţii din primărie şi din structurile conexe sunt peste 1490, ceea ce înseamnă un volum financiar extraordinar de mare. Din punctul meu de vedere, cred că eficienţa ar fi cu un sfert mai puţin, ţinând cont de numărul de locuitori pe care îl are municipiul Tulcea, de totalitatea străzilor, de punctele pentru colectare deşeuri şi a tot ce avem de întreţinut. Fac comparaţie cu alte localităţi din ţară, care sunt mult mai mari ca noi şi care au mult mai puţini angajaţi. Vorbesc în primul rând de reorganizarea organigramei instituţiei pe care o conducem. Nu m-am ferit să o spun în campanie şi nu mă feresc să o spun nici acum. Nu am venit ca să dau afară oameni care muncesc. Noi acum lucrăm la organigramă şi sperăm ca în maxim două luni de zile să o ducem în dezbatere şi să o votăm în Consiliul Local. Ştim că suntem supuşi unor presiuni legate de acest lucru, dar oamenii în general văd partea din  faţă a informaţiei şi nu cea din spate. Foarte multe compartimente vor fi analizate”, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Tot legat de organigramă, city managerul Nicolae Bibu a explicat faptul că acest lucru nu se putea realiza în prima lună de la preluarea conducerii deoarece este nevoie de timp pentru a analiza toate aspectele.

„Nu puteam să ne apucăm să facem organigrama din prima lună pentru că ar fi însemnat foarte rău pentru noi, căci nu ne-am fi putut da seama cum să o facem funcţională. Nu avea niciun rost să luăm o decizie în prima lună sau în primele două luni privind modul cum să arate organigrama, neştiind toate funcţiunile”, a spus  Bibu.

În cadrul evenimentului, Ştefan Ilie i-a prezentat şi pe cei cinci consilieri noi ai primarului. Este vorba despre Răzvan Teodoru care are în gestiune activitatea Serviciilor Publice, Răzvan Grecu care se ocupă de Agropieţe, Bogdan Vasilescu care monitorizează Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, Ştefan Caraman pe probleme de cultură şi Ionel Stan a cărui responsabilitate este societatea Energoterm.

La prima conferinţă organizată ieri de Primăria Tulcea au luat parte şi viceprimarii George Şinghi şi Dragoş Simion.

Vom reveni cu celelalte teme abordate în ediţiile viitoare ale ziarului Delta.