Legumele şi fructele din pieţele tulcene sunt testate periodic de către reprezentanţii Direcţiei Agricole Judeţene, până în prezent nefiind înregistrate cazuri de utilizare a unor substanţe toxice, spune directoarea Agropieţe SA, Rodica Pascale.

Declaraţia vine în contextul în care o anchetă a scos la iveală faptul că mai mulţi legumicultori din Buzău ar fi pus în vânzare legume stropite cu substanţe toxice având o concentraţie de până la de opt ori mai mare decât limita admisă.

În pieţele din municipiu încă nu au apărut încă producători locali care vând roşii, tomatele de pe tarabe fiind produse în ferme din Dâmboviţa şi Giurgiu, potrivit directoarei Agropieţe SA, Rodica Pascale.

„Reprezentanţii Direcţiei Agricole vin periodic şi iau mostre de la mai multe produse, după care sunt testate. Prin sondaj se iau mostre atât de la producători, cât şi de la societăţi. Nu am avut niciodată astfel de cazuri. Odată am asistat şi eu, făceau eşantioane, scriau denumirile, după care le testau. Eu nu ştiu să fi fost vreun caz. La noi este şi concurenţă şi sunt foarte mulţi producători, atât din judeţ cât şi din Giurgiuveni. În prezent sunt doi agenţi economici cu roşii de Dâmboviţa şi Giurgiu, de la societăţi comerciale”, ne-a declarat Rodica Pascale.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.