Primăria Tulcea lucrează la elaborarea Planului Urbanistic Zonal şi aşteaptă avizul Direcţiei Judeţene de Cultură pentru a accesa fonduri europene necesare amenajării zonei urbane aferente Grădinii de Vară „Dacia” din municipiu.

„Suntem în faza de elaborare a Planului Urbanistic Zonal şi aşteptăm să obţinem avizul de la Direcţia de Cultură. Grădina de Vară face parte din întregul complex pe care vrem să îl depunem pe fonduri europene. Pentru spaţii verzi, parcări semisubterane sau piste pentru biciclete, pentru că modificăm structura de acolo,  trebuie să facem PUZ-ul şi să obţinem toate avizele şi acordurile”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Anul trecut, Primăria Tulcea a demarat un Plan Urbanistic Zonal şi un proiect de regenerare urbană în zona străzilor Isaccei-Portului, pe obiectivele Parcul Personalităţilor, Grădina de Vară, parcare Casa Sindicatelor. Proiectul are ca scop revitalizarea şi restilizarea zonei, reorganizarea spaţiilor şi îmbunătăţirea circulaţiei.

Propunerea Primăriei este ca Grădina de Vară să devină o piaţetă civică. Zona va fi reorganizată într-un spaţiu deschis, o piaţetă civică cu posibilitatea organizării de evenimente, cu ecran de proiecţie, dar şi cu zonă de alimentaţie publică care poate menţine spaţiul activ tot timpul. Demisolul este prevăzut ca spaţiu de parcare.

Direcţia de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului Tulcea este instituţia care administrează imobilul şi terenul aferent Grădinii de Vară, construcţia fiind în suprafaţă de 1458 m, iar terenul în suprafaţă de 2281 mp.

Primăria Tulcea a semnat, în anul 2020, procesul-verbal de predare-primire a Grădinii de Vară din oraş, obiectiv care a aparţinut Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF) şi care a fost lăsat în paragină în ultimii ani. În acelaşi an a beneficiat de o acţiune de igienizare.