„Vreau ca Poliţia Locală să devină o instituţie respectată, care să vină în sprijinul cetăţeanului”

Programul de lucru al Biroului de Circulaţie din cadrul Poliţiei Locale Tulcea a fost prelungit până la ora 22.00, iar echipajele au fost suplimentate prin transfer de la Biroul de Ordine Publică, această măsură fiind necesară pentru a putea duce la îndeplinire programul de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal sau abandonate, potrivit viceprimarului Dragoş Simion.

„S-au luat mai multe decizii privind utilitatea acestui serviciu. Am constatat că Biroul de Circulaţie funcţiona zilnic până la orele 18.00. După această oră, dacă aveam nevoie de un poliţist local pe domeniul de circulaţie nu îl găseam. În primă fază am reuşit să extindem programul de lucru şi să suplimentăm echipajele prin transfer de la Biroul de Ordine Publică astfel încât programul să fie până la ora 22.00, iar pe ordine şi pază 24 din 24. Această prelungire a programului este necesară pentru că avem aprobat regulamentul de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal, pe spaţii verzi şi a celor abandonate. Astfel, poliţia este pionul care are rolul cel mai important pentru că emite dispoziţia de ridicare. Tot prin intermediul Poliţiei Locale am procedat la identificarea autovehiculelor abandonate şi am procedat la ridicarea multora dintre acestea, iar în perioada următoare se vor ridica şi mai multe pentru că vom  respecta procedurile locale, iar după perioada de notificare le vom depozita într-un spaţiu corespunzător”, a declarat viceprimarul Dragoş Simion în cadrul unei conferinţe de presă.

Viceprimarul îşi doreşte ca Direcţia de Poliţie Locală să devină o instituţie respectată care să sprijine cetăţenii.

„Aşa cum am comunicat şi colegilor de la Poliţia Locală, vreau să devină o instituţie respectată care să vină în sprijinul cetăţeanului şi în care tulcenii să aibă încredere. Le-am solicitat agenţilor de poliţie o pregătire cu adevărat profesionistă cu testări atât teoretice cât şi practice astfel încât să se ridice la nivel aşteptărilor cetăţenilor municipiului Tulcea”, a spus Dragoş Simion.

Şi primarul Ştefan Ilie şi-a exprimat speranţa ca poliţiştii locali să fie la fel de buni ca angajaţii unei firme de pază.

„Sper ca în perioada următoare poliţiştii locali pe care îi va avea municipiul Tulcea să fie la fel de buni ca oricare firmă de pază care are experienţă în domeniu. Există legi prin care poliţiştii locali trebuie să fie testaţi periodic, atât fi-zic cât şi psihic în aşa fel încât să ne bazăm pe ei şi să ştim că măsurile pe care le iau sunt unitare pentru toată lumea, indiferent că este primarul municipiului sau un simplu cetăţean”, a subliniat Ştefan Ilie.

Primarul Ştefan Ilie, chemat la Poliţia Locală pentru parcare pe loc interzis

În cadrul conferinţei, primarul Ştefan Ilie a spus că şi-ar dori ca instituţiile din subordinea primăriei să fie mai eficiente, iar pentru ca acest lucru să fie posibil direcţii precum Poliţia Locală ar trebui să aplice legea chiar şi edilului.

Ştefan Ilie a relatat cum în urma unei parcări într-un loc interzis a fost chemat să se prezinte la sediul Poliţiei Locale, acolo unde a încercat să convingă personalul să îi dea amendă.

„Am fost la sediul Serviciilor Publice pentru a cunoaşte conducerea, iar atunci când am ieşit afară am fost bucuros să văd că aveam în parbrizul maşinii hârtie să mă prezint la Poliţia Locală că am parcat unde scria interzis. M-am dus la poliţie şi le-am spus să treacă la aplicarea amenzii şi au fost reticenţi. Le-am spus să înceapă cu mine. În acest caz aş putea să răspund unui cetăţean care se întreabă de ce nu facem locuri de parcare şi îl amendăm cu faptul că ar putea să meargă 700 de metri pe jos pentru a respecta legea şi apoi să ne gândim la dezvoltare. După parlamentări şi discuţii acolo, fiind maşina city managerului Nicu Bibu, el a luat procesul verbal şi l-a semnat”, a spus Ştefan Ilie.

La rândul lui, Nicolae Bibu a precizat că a primit doar avertisment pentru parcare neregulamentară.