Administraţia locală preconizează că în aproximativ o săptămână insulele ecologice pentru colectarea deşeurilor din cartierul Dallas vor fi date spre folosinţă. În această perioadă, insulele ecologice se află încă în perioada de probă, iar cetăţenii sunt rugaţi să utilizeze punctele de colectare de suprafaţă disponibile în municipiu.

„Noi am implementat acest proiect pentru trei zone. În cartierul Dallas au fost montate recent, dar încă nu s-a făcut recepţia finală şi predarea către Servicii Publice pentru a fi folosite de către populaţie. Insulele ecologice au început să fie folosite de către tulceni, dar asta este o vină a constructorului, deoarece nu le-a asigurat şi nu le-a închis foarte bine. Până acum s-au montat trei ghene îngropate, cu câte cinci containere. Le vom da în folosinţă cât de repede, este vorba despre câteva  zile, o săptămână. Momentan aşteptăm ceva de la constructor pentru a face recepţia finală”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Tulcea George Şinghi.

Amenajarea platformelor subterane pentru colectarea deşeurilor în zona Dallas, în valoare de 48.703 euro, este primul proiect pentru modernizarea şi digitalizarea serviciului public de gestionare selectivă din municipiu.

Cele 100 de insule ecologice digitalizate care vor fi montate în mai multe zone ale oraşului, în cartiere precum Vest, E3, Dallas, Lotizare, I.L. Caragiale şi principalele artere din municipiu.

Obiectivul insulelor ecologice informatizate este de a colecta şi reintroduce în circuitul de producţie o cantitate cât mai mare de materiale reciclabile şi de a scădea semnificativ cantitatea de deşeuri reziduale depozitate în final la groapa de gunoi a oraşului.

Investiţia are o valoare nerambursabilă de 1.849.928 euro, inclusiv TVA, obţinută de Primăria Tulcea din fonduri europene.