Încă de la începutul declanşării războiului, Asociaţia Noroc din Tulcea s-a implicat în activităţi de voluntariat în sprijinul refugiaţilor ucraineni, fiind parteneri ai hub-ului umanitar deschis în municipiu.

În judeţul Tulcea funcţionează două centre umanitare, la Tulcea şi Isaccea, de unde, în ultimul an, peste 10.000 de tone de produse – alimente, medicamente, produse de strictă necesitate – au ajuns în Ucraina.

„Când a izbucnit războiul din Ucraina, văzând sutele de mame cu copii, care traversau Dunărea la Isaccea, pe vremea aceea friguroasă din martie şi aprilie 2022, noi, cei de la NOROC Tulcea, imediat am început să ajutăm familii care s-au stabilit în Tulcea, sau erau în trecere, pe unii refugiaţi care au stat la Niculiţel, la Casa parohială, cate 40 sau 50 persoane pe zi, sau pe copiii şi tinerii aflaţi în Centrul de primire în regim de urgenţă. Am ajutat cu cazarea, cu alimente şi obiecte de strictă necesitate, rechizite, activităţi la internate sau la Biblioteca judeţeană <<Panait Cerna>>. De asemenea, am ajutat şi continuăm să ajutăm tabăra aflată de cealaltă parte a Dunării, la Ozerne, lângă lsmail, unde s-au refugiat persoane din Bahmut şi Zaporojie, la început 50, acum 100 de copii şi bătrâni”, ne-a declarat Petru Şolcă, preşedintele Asociaţiei Noroc din Tulcea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.