Ceremonialul religios cu prilejul de hramului bisericii – monument istoric din Chilia Veche, care se sărbătoreşte de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, va avea loc în biserică, după ce, ani de zile, acest lucru nu a mai fost posibil.

Lucrările realizate la biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril au fost binecuvântate, săptămâna trecută, de Preasfinţitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii, iar constructorul a permis accesul în biserică.

“De curând, Preasfinţitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii a binecuvântat lucrările realizate la biserica Parohiei <<Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil>> din comuna noastră. A fost un moment deosebit, încărcat de emoţie, atât pentru noi, dar mai ales pentru credincioşii din comuna noastră şi din împrejurimi. Cu voia constructorului, care ne-a permis accesul în biserică, deşi nu este finalizată în întregime. Mai sunt unele retuşuri şi lucrări mici, vom oficia slujbele religioase cuvenite. O veste bună este că vom putea să oficiem ceremonialul religios cu prilejul de hramului bisericii care se sărbătoreşte de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”, a precizat preotul paroh Mihai Tronaru.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.