Organizaţia judeţeană a PNL Tulcea şi-a propus ca anul viitor să câştige conducerea Consiliului Judeţean, preşedintele Ştefan Ilie precizând că liberalii au câştigat în ultima perioadă membri noi de valoare şi nu au pierdut membri în favoarea altor partide.

„Acum opt ani, am avut 12 consilieri judeţeni şi 17 sau 18 primari, aproape cu 2% mai puţin decât PSD, iar acum patru ani, am obţinut numărul de voturi cel mai mare din tot judeţul şi avem primari în oraşele şi comunele cele mai mari. Practic acum patru ani, cu excepţia faptului că am pierdut funcţia de preşedinte a CJ, în rest am câştigat. Acum ne dorim să câştigăm şi la municipiu, şi la judeţ”, a declarat Ştefan Ilie.

Alexandru Filip, unul dintre cei opt vicepreşedinţi ai filialei judeţene a PNL, a fost ieri prezentat presei de deputatul George Şişcu, în cadrul unei conferinţe în care au fost detaliate principalele concluzii ale Biroului Permanent Naţional al PNL, întrunit la sfârşitul săptămânii trecute, la Sinaia.

„Am participat la Sinaia la şedinţa Biroului Permanent Naţional alături de noul meu coleg, Alexandru Filip, unde am dat votul meu pentru că liberalii să aibă proprii candidaţi în toate cele patru rândurile de alegeri din anul 2024.  Luăm în calcul varianta unei  alianţe cu PSD, însă de data aceasta am considerat că nu este cazul să ne tocmim pe nume şi candidaţi. Această decizie vine în urma unui sondaj de opinie realizat la nivel naţional şi local. Stăm bine în sondaje, Ocupăm primele trei poziţii la nivel naţional. Evident că se poate şi mai bine. Este o decizie susţinută în unanimitate de către toţi colegii mei prezenţi. Credem că sloganul PNL <<Prin noi înşine>> trebuie respectat ca o datorie morală pentru istorie. Credem în candidaţii noştri şi în forţe proprii. Este o decizie corectă. Ulterior, luăm în calcul o nouă alianţă cu PSD. Avem şi capacitatea şi argumentele suficiente pentru a sta pe propriile picioare şi a cere electoratului votul.  Şi cred că vom reuşi. Nu ne vom târgui pentru candidaţi”, a subliniat deputatul George Şişcu.

Pe plan local, încă se lucrează şi se analizează propune-rile de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, locale, prezidenţiale şi parlamentare.

George Şişcu a făcut precizarea că listele cu candidaţi pentru toate cele patru scrutinuri de anul viitor vor fi făcute publice până la sfârşitul anului sau în primele trei luni din 2024, aspect întărit şi de preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie.

„Deocamdată nu am ales niciun nume pentru europarlamentare. Vom susţine orice candidatură, chiar dacă nu va fi un nume din judeţul Tulcea. Mai avem nevoie de consultări, iar listele şi numele vor fi făcute publice în momentul în care vor rămâne definitive. Avem puterea de a merge mai departe noi, prin noi înşine”, a precizat preşedintele Ştefan Ilie.

Proaspătul liberal Alexandru Filip şi-a motivat adeziunea la formaţiunea liberală şi a prezentat proiectele pe care le are  în calitatea sa de fondator şi preşedinte al Organizaţiei de Management al Destinaţiei.

„Am ales doctrina liberală pentru că mă reprezintă ca şi structură morală, dar şi profesională.  Sunt adeptul va-lorilor tradiţionale liberale. Consider că familia şi spiritul liber de întreprinzător sunt valori liberale în care mă regăsesc. Mă onorează statutul de vicepreşedinte al PNL. Sunt asumat şi mă voi implica în deciziile pe care le va lua PNL în ceea ce priveşte organizarea alegerilor din 2024. Nu am umblat şi nu voi umbla după funcţii şi merite. Poate asta se înţelege. Practic, familia mea este aici, la Sarichioi, soţia, frumoasa lipoveancă cum o numesc, şi cei doi copii. Consider că mediul antreprenorial este temelia unei economii naţionale. Turismul, speţa pe care cu mândrie o voi reprezenta este o verigă importantă a economiei durabile a municipiului şi judeţului”, a declarat Alexandru Filip.

George Şişcu a mai adăugat faptul că cei mai performanţi primari, preşedinţi de consilii judeţene, consilieri judeţeni sau locali sunt liberali.

„Acolo unde avem administraţii PNL, comunităţile noastre se dezvoltă spectaculos şi se instalează bunăstarea. În Parlament, legile care modernizează România poartă semnătura aleşilor liberali. Am guvernat responsabil şi am trecut cu bine ţara prin cele mai mari crize din istoria noastră recentă. Avem, aşadar, toate argumentele de a ne prezenta singuri în alegeri, iar sondajele de opinie ne confirmă că suntem creditaţi foarte sus în opţiunile alegătorilor şi suntem singura formaţiune politică de dreapta cu şanse reale de a câştiga preşedinţia ţării, cel mai mare număr de mandate în Parlamentul naţional, cel european, precum şi cele mai multe mandate de aleşi locali. Am demonstrat că se poate, iar politica este peste tot. Totul este politic. Fiecare aspect al cotidianului, înseamnă politică. Acţiunile primarului sunt politică. Asta trebuie să se înţeleagă. Politica este peste tot, primarul, asfaltarea străzilor, şantierele”, a mai adăugat George Şişcu.

Liberalii au decis cu unanimitate de voturi să meargă singuri în alegerile din 2024, însă prin această decizie, PNL nu a gândit o altă abordare a prezenţei la guvernare.

„Suntem împreună cu PSD într-o alianţă de guvernare pe care am făcut-o pentru binele ţării în vremuri tulburi. Însă nu avem nici pe departe aceeaşi viziune privind proiectul de ţară al României. Suntem datori în faţa propriului electorat să venim cu propriile idei, ca echipă unită şi performantă”, a concluzionat George Şişcu.

În timpul conferinţei de presă, deputatul PNL Michael Gudu a prezentat punctul de vedere al partidului legat de plata în numerar de către persoanele fizice din pachetul de măsuri fiscale adoptat recent de Guvern.

„Azi, din câte ştiu, va avea loc la Guvern o întâlnire şi e foarte posibil să se renunţe la această limită a cash-ului. Sunt multe state europene care practică această metodă a plăţii cu cardul bancar, dar care nu au şi această limitare. La noi există şi această problemă a satelor izolate, cu comunele unde nu avem semnal nici măcar la telefoane, darămite la tot felul de POS-uri”, a precizat deputatul PNL Michael Gudu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.