Lucrările de montare a primelor 10 staţii de încărcare destinate autobuzelor electrice au început ieri, după ce, săptămâna trecută, reprezentanţii Serviciului de Transport Public (STP) Tulcea s-au întâlnit cu echipa constructorului desemnat.

„Suntem încântaţi să vă informăm că, odată cu luna noiembrie, am intrat într-o etapă crucială a modernizării transportului public din municipiul Tulcea! În chiar prima zi a acestei luni, reprezentanţii Transport Public SA s-au întâlnit cu echipa constructorului desemnat pentru montarea staţiilor de încărcare ale noilor noastre autobuze electrice. Împreună, am efectuat verificări pe teren şi am identificat soluţii pentru a finaliza lucrările în cel mai eficient şi rapid mod posibil. Cu bucurie vă anunţăm că montarea acestor staţii ultramoderne va începe de luni, 6 noiembrie 2023! De asemenea, lucrăm la procedura de realizare a unui nou branşament la reţeaua de energie electrică, în scopul asigurării necesarului de putere pentru staţiile de încărcare”, a transmis directorul STP, Aurelian Udrea.

Din această lună, autobuzele electrice vor fi introduse pe trasee, treptat, pentru a efectua operaţiuni de normare şi pentru a verifica autonomia lor în condiţiile reale de trafic din municipiu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului Delta.