Un număr de 18 proprietari de garaje de pe Aleea Merişor vor fi notificaţi săptămâna aceasta să îşi demoleze construcţiile, în prezent nefiind reglementată situaţia juridică a terenurilor pe care se află amenajate.

Este vorba despre garajele aflate în proximitatea Grădiniţei Nr.13. Unele dintre aceste garaje   împiedică ridicarea unui zid de sprijin în procesul de reabilitare a unităţii de învăţământ. Mai mult,  administraţia locală a constatat că proprietarii evacuează apele uzate chiar în curtea grădiniţei.

„Săptămâna aceasta vor fi notificaţi cei 18 proprietari de garaje, care vor avea la dispoziţie 45 de zile să îşi demoleze construcţiile”, ne-a declarat viceprimarul George Şinghi.

În acest sens, consilierii locali vor vota miercuri un proiect de hotărâre privind inventarierea în domeniul privat al municipiului a terenului în suprafaţă de 386,72 mp situat pe Aleea Merişor.

„În municipiul Tulcea, Aleea Merişor, au fost edificate de-a lungul timpului pe terenuri din patrimoniul municipiului mai multe garaje, câteva în baza unor autorizaţii de construire, celelalte ilegal. Aceste construcţii de dimensiuni reduse au fost înregistrate ca şi construcţii provizorii, cu durată de existenţă limitată în timp, indiferent de natura materialelor din care au fost construite, ceea ce permite demolarea rapidă în vederea aducerii terenului la starea iniţială”, se arată în proiectul de hotărâre.

Atribuirea acestor terenuri s-a realizat prin încredinţare directă fără a exista măsurători cadastrale autorizate, suprafaţa de teren ocupată de o construcţie tip garaj fiind aproximativă, între 15,00 mp-32,00 mp.

Pe Aleea Merişor sunt înregistrate un număr de 18 contracte de închiriere teren pentru construire garaj, din care numai 3 au autorizaţii de construire, potrivit proiectului.

Pentru aceste amplasamente nu s-au înregistrat solicitări privind reconstituirea dreptului de proprietate sau de restitui-re în natură a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist, întemeiate pe legile proprietăţii şi nici litigii cu privire la imobile.

Anul acesta va începe demolarea a aproape 300 de garaje construite ilegal în cinci zone din  municipiul Tulcea, administraţia locală fiind în prezent în procedură de intabulare a tuturor suprafeţelor de teren aferente acestora. În locul garajelor vor fi amenajate locuri de parcare, de joacă şi spaţii verzi.