Cozi la Casa de Pensii

cozi la Casa de Pensii din cauza nesiguranei zilei de mâine

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulţi tulceni solicită autorităţilor pensionarea înainte de vreme. Fenomenul este determinat de o piaţă a muncii care nu mai oferă siguranţa unui venit sigur. Faptul că la Tulcea creşte vertiginos, de la lună la lună, numărul celor care vor să iasă mai repede la pensie este confirmat şi de calculele conducerii Casei Judeţene de Pensii. Problema este că procentul celor care au succes în demersul lor este destul de mic.

„În 2012 am avut 459 de solicitări pentru reducerea vârstei de pensionare. Asta înseamnă o medie lunară de 28 de cereri. În ianuarie am avut 93, iar în februarie, până acum, s-au înregistrat 26 de cereri de această natură. Se evidenţiază o creştere substanţială a cererilor de pensionare”, ne-a declarat directoarea Casei Judeţene de Pensii Tulcea, Mihaela Stănciulescu.

Nici sistemul de pensii nu mai este însă deloc sigur. Sistemul de pensii mai are viaţă până în 2030, dacă se menţine trendul actual din economie, relevă studii ale specialiştilor.