Ultimele detalii ale traseului final pentru noua centură a municipiului Tulcea au fost stabilite la sfârşitul săptămânii trecute. Aceasta va avea aproape 10 km, regim de drum expres cu patru benzi şi va face legătura dintre ieşirea spre Mineri şi drumul spre Malcoci.

Viceprimarul George Şinghi a fost delegat la Bucureşti pentru a susţine proiectul în cadrul comisiei tehnice a CNAIR (Analiza Multicriterială II). Odată cu traseul, au fost stabilite şi conexiunile Noii Centuri cu drumul expres (DX) Brăila-Tulcea-Constanţa.

“Noua centură este cel mai important proiect pentru dezvoltarea sustenabilă, ordonată şi coordonată a Municipiului Tulcea. Împreună cu noul Plan Urbanistic General, care este de asemenea în lucru, se trasează nouă limită şi strategie de dezvoltare a oraşului. Pe lângă fluidizarea traficului, aceasta poate asigura atragerea de noi investiţii şi transformarea Municipiului într-un pol economic şi de transport”, a precizat George Şinghi.

Primăria Tulcea informa în urmă cu două săptămâni că au început forajele pentru studiul geotehnic al acestei complexe lucrări. Acum se lucrează şi la realizarea documentaţiilor de urbanism.