După protestele de amploare declanşate de profesori, ţara pare să intre într-o criză socială fără precedent. Sindicaliştii din sănătate, penitenciare, poliţie, CFR Călători şi transportatorii au anunţat şi ei un calendar al protestelor, pe fondul creşterii inflaţiei şi a nemulţumirilor legate de maniera în care guvernul gestionează acest colaps  social.

Sterică Fudulea, secretarul general în Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, consideră că grevele îşi au scopul lor şi sunt un drept democratic, dar produc instabilitate naţională.

„Ca reprezentant al IMM-urilor pot spune că greva este un exerciţiu democratic, pe care este bine să îl folosim din când în când, dar poate ar fi mai benefic să recurgem la greva japoneză, mai utilă în România zilelor noastre, decât la întreruperea activităţilor. Toate aceste greve duc  la instabilitate politică şi economică. Consider că este foarte important să ne gândim la interesul colectiv, care ne avantajează în interes personal. De multe ori ne axăm doar pe interesul personal, cu toţii ne gândim doar la ce ne este convenabil în prezent, fără să gândim în ansamblu, pentru familia noastră, societate şi mediul înconjurător. Nu am vrea, totuşi, ca grevele să ducă într-o instabilitate naţională mai mare, pentru că avem nevoie de stabilitate, predictibilitate şi de accesarea fondurilor europene, astfel încât să continuăm dezvoltarea, neîntrerupţi de schimbări la nivel de conducere, de greve sau alte impedimente de această natură”, ne-a declarat Sterică Fudulea.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.