Cine îşi imaginează că poate face orice în Tulcea şi trece neobservat se înşeală amarnic. Peste 130 de camere de supraveghere sunt amplasate în tot oraşul, iar autorităţile locale monitorizează traficul şi pietonii.

În cazul în care pe stradă se comite o ilegalitate, dispecerul anunţă cel mai apropiat echipaj al Poliţiei Locale Tulcea care se deplasează de urgenţă la faţa locului.

Recent, noi camere de supraveghere au fost montate în municipiul Tulcea, în locuri propuse de cetăţeni, în zonele cu risc ridicat de vandalism şi infracţiuni, a anunţat administraţia locală.

Cele 15 camere video se adaugă celor montate în toamna anului trecut, în cadrul unui program ce are ca scop prevenirea şi diminuarea infracţionalităţii, derulat de Primăria Tulcea prin intermediul Direcţiei de Poliţie Locală.

„Aceste camere ne ajută foarte mult, pentru că sunt supravegheate locurile de joacă, urmărim să nu fie afectat mobilierul urban. La Monument au fost multe probleme cu graffiti pe soclu şi de aceea am montat două camere. Sperăm că pe viitor vom putea monta cât mai multe camere. Având în vedere că personalul este puţin, aceste camere ne ajută foarte mult”, ne-a declarat directorul Poliţiei Locale Tulcea, Alexandru Grigore.

Camerele video au fost montate în următoarele zone: Monumentul Independenţei, Parcul Personalităţilor, Parcarea de lângă Biserica cu Ceas, Staţia de autobuz din Vărărie, Intersecţia Sofia Nădejde cu Jupiter, Zona centrală din Dallas, intersecţia Gavrilov Corneliu cu Miron Costin, parcul de lângă Liceul Pedagogic ,,Ion Creangă”, parcările din zona Aleea Merişor, locul de joacă şi alte spaţii de lângă Asociaţia Bloc E2 – Eternităţii, zona Delta Cons – Spiru Haret, locul de joacă de lângă DAPL, stadionul Delta, parcarea de lângă fostul Tribunal, locurile de joacă ANL – C5, Mărăşeşti şi Visa, intersecţia Urzicii cu Morii, locul de joacă din 23, locul de joacă de pe Alunişului, cartierul Neptun, groapa de depozitare, zona City, Trident, parcare Isaccei-Delta.

Camerele sunt prevăzute cu senzori cu alarmă pentru detectarea mişcării, înregistrează şi sunet, iar prin intermediul difuzorului de tip portavoce, conectat la dispecerat, agenţii de poliţie pot comunica direct cu persoanele aflate în raza de acţiune a camerelor video.

Un număr de 150 de solicitări ale Poliţiei, instanţelor de judecată şi cetăţenilor, privind imaginile de pe camerele video montate în municipiu, au fost înregistrate anul trecut de Poliţia Locală Tulcea. Cetăţenii pot solicita doar stocarea imaginilor, vizualizarea acestora fiind permisă doar reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi instanţelor de judecată.