Primăria Tulcea alocă 11.000 de lei Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, pentru participarea elevei Elena Tamara Ivanof la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, ce va avea loc în luna iulie, la Bansko, în Bulgaria.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat, ieri, de consilierii locali în cadrul unei şedinţe extraordinare.

Fondurile sunt alocate la soli-citarea Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, eleva obţinând în acest an şcolar cel mai bun punctaj la faza judeţeană a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”. Tamara a participat la faza naţională împreună cu alţi aproximativ 300 de elevi de liceu din toată ţara, acolo unde s-a situat pe locul al 12-lea.

„Primii 20 de elevi au fost invitaţi să participe la Olimpiada de Lingvistică Asia – Pacific, la care România este ţară invitată. Acolo, Elena Tamara Ivanof a obţinut locul al şaptelea dintre participanţii români. Etapa finală o constituie Olimpiada Internaţională de Lingvistică, ce va avea loc în luna iulie, la Bansko, în Bulgaria. Ministerul Educaţiei finanţează participarea primilor patru calificaţi, dar regulamentul olimpiadei permite formarea şi a celei de a doua echipe, care nu beneficiază însă de finanţare din partea Ministerului. Multe dintre ţările cu rezultate bune trimit două echipe. În acest context, participarea acestei eleve este condiţionată de suma de 11.000 lei, necesară cheltuielilor de transport, taxă de participare, cazare, masă, diurnă şi alte cheltuieli”, se arată în proiectul de hotărâre.

Elena Tamara Ivanof a obţinut numeroase premii la competiţii locale, judeţene, naţionale şi internaţionale, printre care Olimpiada Naţională de Matematică – clasa a V-a, a IX-a şi clasa a XI-a, locul întâi la nivel judeţean.

La Olimpiada de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”, eleva a obţinut premiul întâi la secţiunea Avansaţi, premiul special vorbitorul turneului 2021 şi calificare faza naţională 2022.

„Elena este o tânără deosebit de muncitoare, responsabilă, serioasă şi determinată. De-a lungul celor opt ani cât a fost eleva Liceului Teoretic <<Grigore Moisil>>, a participat la numeroase competiţii locale, judeţene, naţionale şi internaţionale”, se arată în solicitarea de finanţare a Liceului Teoretic „Grigore Moisil”.