Sergentul major Mihail Barbato a obţinut medalia de bronz la „Cursa Panaghia” din cadrul concursului „Scări pe Toaca”, desfăşurat în perioada 26-28 iunie a.c., în judeţul Neamţ, în care peste 80 de pompieri din 26 de inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă au transformat Muntele Ceahlău într-o bază de antrenament.

Anul acesta, printre concurenţi s-au aflat şi doi tulceni: sergentul major Mihail Barbato şi plutonierul adjutant Daniel Ene, care, pe parcursul celor două zile s-au străduit să obţină cele mai bune rezultate la cele două probe ale competiţiei, denumite „Cursa Panaghia” şi „Scări pe Toaca”.

Sergentul major Mihail Barbato are 23 de ani şi în prezent, ocupă funcţia de servant pe autospecială. De obicei, este primul care pleacă la intervenţii de stingere a incendiilor, spun reprezentanţii ISU Tulcea.

„Face parte din lotul sportiv al ISU Tulcea, este primul membru al familiei care urmează o carieră militară şi a vrut să facă această meserie deoarece e plină de satisfacţii. Vrea să rămână pe această armă şi să îşi dezvolte o carieră aici şi urmează să facă cursul de alpinism”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Daniel Năstase.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.