Trei noi străzi se vor construi în municipiul Tulcea, cea mai avansată fiind strada Militari, în cazul căreia administraţia locală a demarat lucrările de amenajare, potrivit viceprimarului George Şinghi.

Strada Militari va realiza legătura străzii Spitalului cu strada Barajului, prin spatele unităţii militare de pe 1848.

„Au început lucrările la prima stradă nouă, realizată de la 0, strada Militari. Este primul proiect de acest gen din istoria recentă a Tulcei şi va realiza legătura străzii Spitalului cu strada Barajului, prin spatele unităţii militare. Vom reduce astfel presiunea de pe strada 1848 şi de pe sensul giratoriu Kaufland, realizând o alternativă directă spre actuala centură. Strada va avea reţele noi de apă, canalizare şi iluminat public”, a transmis viceprimarul George Şinghi.

Primăria Tulcea analizează şi posibilitatea realizării unei noi legături, a străzii Spitalului cu Gazelei, dar şi în zona Şantierului Naval.

„Analizăm de asemenea crearea şi a unei noi legături, a străzii Spitalului cu Gazelei, peste calea ferată, prin care vom lega cartierul nou, Lotizare, de cartierul E3 şi de întregul oraş. Mai avem în vedere o astfel de stradă şi  în zona Şantierului Naval. Astfel de proiecte optimizează mult infrastructura, reduc timpii de deplasare şi creează noi oportunităţi de dezvoltare. Aceste intenţii sunt la faza de studii de prefezabilitate”, a precizat viceprimarul George Şinghi.

Viceprimarul a mai menţionat faptul că în cazul străzilor Spitalului cu Gazelei şi cea din zona Şantierului Naval, procesul va fi de durată, deoarece vor fi necesare cedări de terenuri din partea proprietarilor sau exproprieri.

„În cazul acestora procesul va fi puţin mai complicat deoarece pe traseu se află şi nişte proprietăţi private. Vor fi necesare cedări de terenuri din partea proprietarilor sau exproprieri. Eu cred că este un lucru benefic, în interesul tuturor, fiind o stradă nouă. Avem tabelul cu fiecare suprafaţă afectată şi îi vom convoca la discuţii pe toţi pentru a le explica situaţia. Sunt rute care scurtează nişte trasee sau creează legături mai facile şi se dublează capacitatea de transport dintr-un punct în altul. Astfel, vom avea o degrevare a traficului rutier pe străzile existente. După ce vom avea întregul traseu al drumului vom face şi studiul de fezabilitate”, ne-a declarat  George Şinghi.

Lucrările de amenajare a străzii Militari se desfăşoară în cadrul proiectului ,,Reabilitarea şi modernizarea sistemului rutier şi lucrări tehnico edilitare, străzi trasee auto”, care are o valoare totală de circa 8,2 milioane de euro.