Începând cu 14 iulie, plaja Sulina va avea, în sfârşit, salvamar. Postul de salvamar a fost înfiinţat graţiei eforturilor Asociaţiei HeartLand, care a stabilit un protocol de colaborare cu Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi autorităţile locale şi prin care va asigura supravegherea plajei, acolo unde va exista şi un post de Prim ajutor.

Momentan, prezenţa salvamarului va fi asigurată doar pe weekenduri, atunci când plaja se supraaglomerează, spune Bogdan, unul dintre membrii voluntari ai asociaţiei.

„Începând de săptămâna viitoare, siguranţa localnicilor şi a turiştilor pe plaja Sulina va fi asigurată de către mine şi Maurizio, colegul meu, doar pe timpul weekend-ului. Asociaţia de care aparţinem a reuşit să obţină autorizaţie de la Primăria Sulina, RBDD şi ISU Dobrogea, cu care s-a încheiat şi un protocol de colaborare, astfel încât să putem înfiinţa un post de salvamar şi prim ajutor la Sulina. Acum lucrăm la căbănuţa pusă la dispoziţie de primărie pentru noi, punem panouri informative, amenajăm punctul de asistenţă medicală”, ne-a declarat Bogdan.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.