În primele şase luni ale acestui an, în judeţul Tulcea, au fost sesizate la Poliţie nu mai puţin de 132 de infracţiuni de violenţă domestică, cărora le-au căzut victime 116 persoane. Cei mai mulţi agresori au fost bărbaţi adulţi, cele mai multe victime, femei majore.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023 au fost emise nu mai puţin de 69 de ordine de protecţie provizorii pentru victime ale violenţei domestice. Trei minori au fost şi ei victime ale agresiunii în familie.

„În perioada 01 ianuarie – 30 iunie a.c., au fost emise 69 de ordine de protecţie provizorii. În ceea ce priveşte situaţia victimelor/autorilor pentru ordinele de protecţie provizorii, 67 dintre autori sunt persoane majore, de sex masculin, o persoană majoră de sex feminin, iar într-un caz, un minor de sex masculin. Din totalul victimelor de violenţă domestică, 47 sunt femei, 23 sunt bărbaţi, respectiv, doi minori de sex masculin şi un minor de sex feminin”, se precizează în comunicat.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.