La grădiniţele şi şcolile din tot judeţ curăţenia generală este în plină desfăşurare. Aproape toate unităţile de învăţământ au început activităţile de reparare, igienizare şi întreţinere, astfel încât în luna septembrie să fie pregătite pentru a primi cum se cuvine elevii şi cadrele didactice. Lucrările sunt realizate cu bani ce aparţin fondurilor unităţilor şcolare, suplimentate de către autorităţilor locale.

Potrivit edilului Alexe Anastase, şcoala din Mihail Kogălniceanu îşi va deschide porţile, pe 11 septembrie, oferind condiţii moderne de studiu şi pentru petrecerea activităţilor sportive, pentru elevi, de pregătire a programei şcolare.

„Activitatea de curăţenie în şcoală a început. Ploile din ultima perioadă au generat creşterea buruienilor, astfel încât am băgat cositoarele la tăiat iarba din curtea şcolii, ierbicidăm pe alocuri. Lucrăm deja la o nouă centrală pentru încălzirea şcolii, deoarece am făcut un corp nou de şcoală unde ne-am pregătit pentru un after school, iar centrala veche nu făcea faţă de, aceea o să o înlocuim cu una pe peleţi. Până o să înceapă şcolile vom reuşi să modernizăm mica bază sportivă, o vom împrejmui mai bine şi vom pune covor sintetic”, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Alexe Anastase.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.