Artistul Eusebio Spînu prezintă lucrări de grafică şi ceramică, inspirate din peisajul dobrogean

Casa Avramide din municipiu va găzdui pe 1 august vernisajul de expoziţiei de pictură al artistului Eusebio Spînu. Expoziţia, intitulată „Informal” conţine lucrări în ceramică şi creion, precum şi câteva opere în ceramică realizate de invitata artistului, Lavinia Streinu, şi va fi deschisă de către compozitorul Adrian Mihai.

Despre lucrările sale, Eusebio Spînu spune că sunt inspirate din spaţiul dobrogean prin formele, simbolurile şi semnele abstracte ale acestuia.

„Toate lucrările pe care le voi expune în cadrul vernisajului fac referire la spaţiul dobrogean, atât cele făcute în desen, cât şi cele făcute în ceramică. Cu atât mai mult, lucrările de ceramică sunt realizate cu pământ din solul Dobrogei. Forma de exprimare plastică este una abstractă, cu sugestie către anumite zone care vor să evidenţieze spaţiul dobrogean. Expoziţia cuprinde o serie de 20 de desene în pastel şi cărbune, pe un format de 60 cm laţime pe 90 cm lungime. De altfel, vor fi expuse o serie de lucrări parietale, în material ceramic pe care le-am realizat în trecut şi o serie de lucrări în volum sculpturale”, a declarat artistul plastic Eusebio Spînu.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.