Primăria Tulcea a anunţat săptămâna aceasta că, potrivit analizelor de laborator efectuate de Direcţia de Sănătate Publică, calitatea apei din Lacul Ciuperca se încadrează la categoria „Excelent”.

Calitatea apelor de îmbăiere din municipiu este analizată periodic de către laboranţii DSP, spune Simona Gianina Donose, consilierul primarului pe probleme de DIAP, iar rezultatele sunt întotdeauna afişate, pentru o bună transparenţă

„Apa din Lacul Ciuperca prezintă parametri excelenţi pentru cei care doresc să facă baie sau să practice sporturi în care iau contact cu aceasta. Referitor la acest aspect, s-au vehiculat nişte zvonuri luna trecută cu privire la faptul că nu ar exista aviz pentru îmbăiere şi doresc să fac o clarificare în acest sens: prima analiză făcută în acest an a fost în luna mai, când eram în procesul de curăţare a lacului de alge şi atunci apa a ieşit cu valori bune pentru îmbăiere. Ulterior, toate celelalte buletine au relevat faptul că apa este excelentă pentru îmbăiere. Acelaşi lucru se întâmplă şi la bazinul de înot, unde luăm probe de clor de două ori pe săptămână şi monitorizăm foarte bine apa de acolo, astfel că ne putem lăuda cu o calitate a apei foarte bună. În momentul în care DSP-ul are rezultatele probelor, acestea ajung la noi şi, în aceeaşi zi, ele sunt afişate la avizierul de la plajă. Niciodată nu am sărit peste acest pas, pentru că cetăţenii trebuie să fie informaţi, indiferent de rezultatul buletinului de analiză”, ne-a declarat Gianina Donose.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.